Muzikale brief aan Van Gogh

Calma Producties biedt u een directe sleutel naar het gevoelsleven van Vincent van Gogh aan. Vincent was een liefhebber van muziek. Hij hoopte met zijn kunst mensen te kunnen raken, zoals muziek dat bij hem deed. De muziek uit zijn tijd noemen we tegenwoordig klassieke muziek. Je kon een concert alleen live bijwonen en als je geluk had speelde er een groot orkest. Op 17 en 18 juni, op steenworp afstand van het ‘Van Gogh Huis’ in Nieuw-Amsterdam, kunt u in de buitenlucht de playlist van Vincent horen. Maak mee wat Van Gogh beleefde.

DATA

Zaterdag 17 juni 2023: 15:30 - 16:30 en 20:00 tot 21:00 uur
Zondag 18 juni 2023: 15:00 - 16:00 uur

LOCATIE

Industrieweg 11, 7844 NV Veenoord

Muzikale brief aan Van Gogh

Calma Producties biedt u een directe sleutel naar het gevoelsleven van Vincent van Gogh aan. Vincent was namelijk een groot liefhebber van muziek. Hij hoopte met zijn schilder- en tekenwerk mensen te kunnen raken, zoals muziek dat bij hem deed. Op 17 en 18 juni 2023, op steenworp afstand van ‘het Van Gogh Huis’ in Nieuw-Amsterdam, kunt u zelf meemaken wat Van Gogh beleefde. Calma Producties heeft de briefwisseling tussen Vincent en zijn broer Theo, die vanuit Drenthe geschreven zijn en de muziek, die Vincent bewonderde, als leidraad genomen.

Het concert is voor jong en oud. Ervaar de magische wereld van de klassieke muziek en maak het concert met de ‘playlist’ van Van Gogh mee. Het concert zal uitgevoerd worden met een symfonisch orkest (het Veenkoloniaal Symfonie Orkest) onder leiding van dirigent Lubertus Leutscher, de internationaal bekende Drentse alt-mezzo Carina Vinke zal zingen, de musicienne Marit Broekroelofs is te zien in de rol van verteller en de Drentse singer-songwriter Justin Ripassa maakt speciaal voor dit programma nieuwe liedjes.

UITVOERENDEN

Lubertus Leutscher, dirigent
Veenkoloniaal Symfonie Orkest
Marit Broekroelofs, presentatrice
Carina Vinke, zangeres
Justin Ripassa, singer songwriter

Crew

Regisseur: Kees Scholten
Zakelijk leider: Anne van Slageren
Productieleider: Bert Finke
Techniek: Harry Dorgelo
Publiciteit: The Creative Rebels

Met deze partners maakt Calma haar ambities waar