The Old Maid and the Thief

Een humoristische opera uit 1939 van Gian Carlo Menotti. Een verteller, pianist en vier operazangers nemen je mee in een verhaal vol geheimen over mensen en plaatsen in een wereld die zo schilderachtig, schattig en perfect leek. Pas op: niets is wat het lijkt.

DATA & LOCATIES

17, 18 juni 20:15 uur ’t Schienvat ‘op’ Erica
19 juni 14:30 d’Rentmeester in Valthermond
24 juni 19:00 & 21:00 Rensenpark in Emmen
Kaarten: 20 euro (excl. servicekosten)

UITVOERENDEN

Carina Vinke, Miss Todd/ en artistieke leiding
Wendy Roobol, Miss Pinkerton
Judith Weusten, Laetitia
Sven Weyens, Bob
Jeroen Sarphati, pianist en regie

The Old Maid and the Thief

The old maid and the thief is een opera buffa en werd in 1939 gecomponeerd door de Italiaans- Amerikaanse muzikale duizendpoot, Gian Carlo Menotti. Het is een eenakter onderverdeeld in veertien scenes en gesproken tekst. De opera werd speciaal voor de radio gecomponeerd en is één van de eerste radio-opera’s. Vanaf 1941 werd de opera ook in theaters uitgevoerd.

Calma producties gaat de opera uitvoeren met een kleine professionele cast van vier operazangers en een pianist. De tekst van de opera werd al in 1939 door Menotti geschreven maar de tekst is nog altijd springlevend. De moraal is namelijk van alle tijden. Pas op, niets is wat het lijkt.

Menotti werd geïnspireerd om het libretto te schrijven na een bezoek aan de familie van zijn toenmalige liefde, de componist Samuel Barber. Hij had namelijk ontdekt dat wat een schilderachtige, schattige, perfecte stad leek in feite een overvloed aan geheimen over mensen en plaatsen verhulde.

Maak kennis met de uitvoerenden.

Met deze partners maakt Calma haar ambities waar.